Judo

Dé sport die plezier en respect samenbrengt

Judoschool Midio

Wat is judo?
Judo is de weg die leidt naar de meest effectieve inzet van de kracht van lichaam en geest. Bij het trainen van judo harden en verbeteren we lichaam en geest door te oefenen in aanval en verdediging en door ons het wezen van deze weg lichaamseigen te maken. Het ultieme doel van het leren van judo is het vervolmaken van onszelf en verbeteren van de wereld door te doen wat juist is.

Jigorō Kanō (vertaling door Loek van Kooten)

Rol van judoleraar
De judoleraar wordt steeds meer pedagoog en coach. Hierbij coachen we de judoka niet alleen hoe ze iemand op de grond kunnen werpen en controleren. We proberen ze ook principes mee te geven, waarmee ze hun leven op een bewuste manier kunnen vormgeven en het beste uit lichaam en geest kunnen halen.

De “goede” judoleraren, besteden ook voor en na de les graag tijd aan het begeleiden van kinderen. Toch is de tijd beperkt, omdat er steeds meer persoonlijke aandacht wordt verlangd. Iedereen heeft zijn of haar eigen rugzakje.

Het helpt ook als een kind langer volhoudt en hierin wordt gestimuleerd door zijn omgeving. judo is als een weg voor het leven. Echter, zijn er ook veel mensen die twee jaar judo hebben beoefend en daar op oudere leeftijd nog steeds voordeel uit halen, zoals nog steeds goed kunnen valbreken en zich zekerder voelen. Het is dan ook wenselijk dat een kind gestimuleerd wordt om voor langere tijd judo te beoefenen om echt de positieve effecten te ervaren.

Actieve sport
Helaas is judo dus geen passieve activiteit. Lekker een uurtje consumeren als een film of serie op Netflix en dan naar bed. Nee, judo is geen kant-en-klaar product dat je afneemt. Om als kind echt voordeel te halen uit het judo is een actieve houding noodzakelijk van het kind zelf met ondersteuning van de ouders en zijn omgeving, waarin zij worden gecoacht door een betrokken judoleraar.

Met de juiste inspanning kan judoveel geven aan de judoka. Uit ervaring blijkt door judo dat je lichaam en geest worden ontwikkeld op een ontspannen en sportieve wijze.

De normen, waarden en levenswijsheden die in het judo liggen besloten zijn van onschatbare waarde voor zowel kinderen als volwassenen. Hoe actiever en langer wij judo bestuderen, hoe meer wij hiervan kunnen leren.

Als er inspanning is, is er vervulling. Jigorō Kanō

Zelfvertrouwen
Het judo is een fantastisch instrument voor bijvoorbeeld het leren valbreken, meer zelfvertrouwen, hogere weerbaarheid en verbetering van de motoriek. Hiervoor heeft het kind niet alleen intrinsieke motivatie en coaching van een goede judoleraar nodig, maar ook de ondersteuning van zijn ouders, verzorgers en omgeving. Daar krijgt het kind iets voor terug, waar hij of zij het hele leven wat aan heeft.

Judoschool Midio Scherpenzeel
Het zwarte teken in ons logo is het Japanse symbool voor judo

KENNIS MAKEN?

Volg gratis een proefles!

color
https://midio.nl/wp-content/themes/skudo/
https://midio.nl/
#43b8de
style1
paged
Loading posts...
/home/deb122057/domains/midio.nl/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
Enter your email here
off
off